En privat fødeklinik undergraver de offentlige sundhedstilbud

Det borgerlige flertal i Region Syddanmark ønsker at oprette en privat fødeklinik i Kolding. Det er der alle mulige gode grunde til at kæmpe imod.

Den private fødeklinik skal tage sig af 240 fødsler om året. Eller det skal de på papiret. De kan nemlig håndtere de ukomplicerede forløb og fødsler, så ud af de 240 gravide, regner man med at helt op til 100 af dem alligevel flyttes til fødeafdelingen på det offentlige sygehus.

Det offentlige vil derfor stå med en relativ højere andel af komplicerede fødsler, mens den private klinik kun vil have de lette forløb. Når man så tænker på hvor store udfordringer der er med at rekruttere og fastholde personalet, hvordan forestiller man sig det vil stille de ansatte i det offentlige? Det er ikke noget der gør situationen bedre – tværtimod.

Samtidig er fødsler på en privatklinik væsentligt dyrere for regionen. Og pengene skal findes inden for regionens sundhedsudgifter.

I stedet for at jage personalet ud og bruge pengene på private løsning, bør man i stedet for styrke de offentlige tilbud. Det er nemlig en kæmpe styrke, at vi har et ordentligt offentligt sundhedsvæsen, der giver alle patienter lige rettigheder og muligheder.

Derfor siger vi i Enhedslisten: Styrk de offentlige sundhedstilbud.