Man bliver så trist…

Alle partier har de seneste uger snakket om psykiatrien, hvor vigtig den er, og hvor meget de alle sammen ønsker at gøre bedre, prioritere økonomisk, og hvad man ellers kan finde på i en valgkamp.

Ingen tvivl om, at psykiatrien i Region Syddanmark er presset – alle steder. Mange års underfinansiering og elendige økonomiaftaler med skiftende regeringer, har i den grad udsultet de psykiatriske afdelinger.

Psykiatrien i Svendborg er i budgetunderskud, og skal spare 12 mio. kr. Det berører 15 medarbejdere, som enten skal forflyttes eller fyres. Dette har store konsekvenser, og vil helt sikkert gå ud over behandlingen og de mest udsatte borgere. Den såkaldte “budgettilpasning” er vi som regionsrådsmedlemmer blevet orienteret om, men det har derudover ikke været politisk behandlet.

På regionsrådsmødet i går stillede Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti derfor forslag om, at bremse besparelserne, få behandlet sagen politisk og finde en løsning på problemerne. Alle partier ønsker jo at styrke psykiatrien, så det burde være en selvfølge at få gjort noget ved det.

Men nej. De selvsamme partier, som har stemt den elendige økonomiaftale igennem, argumenterede for at det måtte afdelingsledelsen i Svendborg selv rode med, at politikerne ikke skulle blande sig i decentrale forhold på afdelingerne, og at løsningen måtte komme fra Christiansborg. Kun forslagsstillerne fra Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti ønskede at gøre noget nu.

Jamen, altså! De mange pæne ord i valgkampen er jo intet værd i sig selv. Fyringerne i Svendborg er i fuld gang, i en tid hvor vi ellers gør alt for at fastholde vores medarbejdere. Taberne bliver igen de syge og de udsatte. ☹️

God valgdag alle sammen!