Behandlingsgarantien giver ingen mening

Det er simpelthen for tåbeligt, at genindføre behandlingsgarantien i den nuværende situation.

Smittetallene slår nye rekorder, og presser sygehusene til det yderste. Ikke fordi der er ekstremt mange indlagt med Corona, men fordi personalet også bliver syge, og der i forvejen mangler personale.

Når behandlingsgarantien genindføres fra i morgen, skal patienter behandles senest 30 dage efter udredning, og udredningen skal ske senest 30 dage efter henvisning.

“At genindføre behandlingsgarantien nu er ude af trit med virkeligheden. Det øger presset på et i forvejen hårdt presset sundhedsvæsen og giver ingen mening”, skriver Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen.

Men nu forsvinder de faglige vurdering af, hvilke patienter der har størst behov, og bureaukratiet og privatiseringen kommer tilbage igen.

Der er masser af patienter, som lider af flere og/eller komplicerede sygdomme eller er yderst sårbare, som de private aktører ikke vil have hos sig. Der kan tjenes flere penge på de stærke, og dermed nemme patienter. Derfor bliver taberne igen de mest udsatte, og uligheden i sundhed øges endnu en gang.

Genindførelsen af behandlingsgarantien på nuværende tidspunkt er helt tåbeligt.

https://politiken.dk/indland/art8576746/Enhedslisten-frygter-at-genindf%C3%B8rt-garanti-vil-ramme-%C3%A6ldre-patienter