Et ikke-fungerende samarbejde

På mandagens regionsrådsmøde var en noget speget sag om lægevagten på dagsordenen.

I årevis har lægerne sløret lydfiler af telefonsamtaler mellem lægevagten og patienter, når de f.eks. skulle udleveres til patienterne eller i klagesager. Det har stået på siden 2014, men det er ifølge Patienterstatningen og Styrelsen for Patientklager ikke noget at lægerne må, da det potentielt kan være svært at høre afgørende detaljer, f.eks. vejrtrækningsproblemer.

På grund af de slørede lydfiler, er der en række klagesager der skulle behandles igen, og regningen for dette er på 450.000 kr. En regning som lægerne nægter at betale, selvom det helt klart er dem, der har gjort noget forkert i den her sag.

Det var derfor glædeligt, at et enigt regionsråd ønskede at lægernes forening SKAL betale regningen. Det kan ikke være det offentlige, der skal betale for de private lægers fejl.

I det hele taget er det et noget stramt samarbejde som Region Syddanmark har med Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Siden 2020 har lægerne “midlertidigt” lukket hele 11 konsultationssteder for lægevagten i regionen, primært i yderområderne. Det er et klart brud på den aftale der er lavet med lægerne, og alligevel vil de ikke åbne konsultationerne igen. Desværre har regionen ingen andre sanktionsmuligheder end at opsige hele aftalen, og dermed stå helt uden lægevagt – en ret underlig form for aftale, som i øvrigt netop nu skal genforhandles.

For sørme om PLO Syddanmark i dag har sendt en opsigelse af aftalen med regionen om drift af lægevagten i Region Syddanmark!

Man har efterhånden ikke andet end hovedrysten tilbage over den måde de private læger “samarbejder” med det offentlige!

https://www.tv2fyn.dk/fyn/stor-regning-i-lydfilssag-afvises-af-laeger